Språktjänster

Översättning

Vi översätter huvudsakligen från engelska och franska till svenska, men vi kan även ta oss an texter på tyska, danska och norska.

Vi arbetar både med översättningsbyråer och andra företag, samt med privatpersoner. Vi arbetar med olika typer av texter, du kan se exempel under ”Uppdragsgivare” och ”Verkförteckning”.

Priser

Kortare texter

1,00-1,30 kr/ord beroende på svårighetsgrad.

Skönlitteratur/facklitteratur

Enligt Författarförbundets riktlinjer.

När vi får in en förfrågan tittar vi noga på texten och gör en testöversättning på en eller ett par sidor för att få en uppfattning om svårighetsgrad. Därefter ger vi ett kostnadsförslag. Vi vill helst ha texten som Worddokument.

 

Språkgranskning

Vi granskar och korrekturläser och bearbetar texter på svenska.

 

Vilket intryck vill du ge?

Ett korrekt språk är viktigt för din image och för att du ska kunna nå ut till dina kunder. Språk- och stavfel kan irritera och störa läsningen och kan även sänka förtroendet.

Kommunicerar du på rätt sätt?

Når du dina kunder? Förstår de vad du vill säga? En oskarp text fördunklar budskapet.

Vill du spara tid och pengar?

Hur lång tid tar det för dig att formulera en bra text som säger det du vill ha sagt? Vi är vana vid att arbeta med både korta och långa texter och vi kan både skriva och omformulera vid behov.

Har ditt företag ett ”eget språk”?

Som dina personliga språkmedarbetare kan vi tillsammans med dig lära oss ditt företag och dina tjänster så att vi kan hjälpa dig att uttrycka dina budskap med den rätta terminologin.

 

Priser

10 öre per ord plus moms.

När det gäller tidsåtgång, räkna med 2000 ord/timme vid korrekturläsning och 1000 ord/timme för mer omfattande textbearbetning.

När vi får in en förfrågan gör vi en testbearbetning på 20 minuter för att få en uppfattning om hur mycket tid som behövs. Vi vill ha texten som Worddokument. Du får tillbaka den granskade texten i samma format med kommentarer och ”spårade ändringar” så att du kan se exakt vad vi gjort. 

 

Textförädling Olle Sahlin

Textförädling Olle Sahlin är en enskild firma med F-skattsedel.

Du når oss genom att ringa 0739-51 80 45 eller maila kontakt@sahlinlanguages.com. Du kan även fylla i formuläret här.