Språkgranskning/Korrektur

Vi granskar, korrekturläser och bearbetar texter på svenska, allt från skönlitteratur till jobbansökningar, uppsatser (ej skolarbeten i grundskola och gymnasium), artiklar och annat.

Vilket intryck vill du ge?

Ett korrekt språk är viktigt för din image och för att du ska kunna nå ut till dina kunder. Språk- och stavfel kan irritera och störa läsningen och även sänka förtroendet.

Kommunicerar du på rätt sätt?

Når du dina kunder? Förstår de vad du vill säga? En oskarp text fördunklar budskapet.

Vill du spara tid och pengar?

Hur lång tid tar det för dig att formulera en bra text som säger det du vill ha sagt? Vi är vana vid att arbeta med både korta och långa texter och vi kan både skriva och omformulera vid behov.

Har ditt företag ett ”eget språk”?

Som dina personliga språkmedarbetare kan vi tillsammans med dig lära oss ditt företag och dina tjänster så att vi kan hjälpa dig att uttrycka dina budskap med den rätta terminologin.

Vad gör vi?

Vi jobbar med grammatik, stavning och meningsbyggnad. Vi kan även ge förslag på ordval om vi tycker att det behövs, men det är också viktigt att du känner att det fortfarande är din text när vi är klara. Om du känner att det ord vi velat ändra på är det du vill använda, då är det det du ska göra.

När vi korrekturläser lägger vi oss inte i textens innehåll. Skulle vi stöta på någon enorm, logisk lucka påpekar vi det, men annars överlåter vi åt andra att granska innehållet.

Priser

Normalt 10 öre per ord plus moms 25 % (minimipris 400 kronor), alternativt timpris 400 kr/timme beroende på omfattning (300 kr/timme för privatpersoner och minimipris 300 kr).

När det gäller tidsåtgång kan du räkna med 2000 ord/timme vid korrekturläsning och 1000 ord/timme för mer omfattande textbearbetning.

När vi får in en förfrågan gör vi en testbearbetning på 20 minuter för att få en uppfattning om hur mycket tid som behövs.

Vi vill ha texten som Worddokument. Du får tillbaka den granskade texten i samma format med kommentarer och ”spårade ändringar” så att du kan se exakt vad vi gjort.

Textförädling Olle Sahlin och Sahlins språktjänster

Textförädling Olle Sahlin (Olle) och Sahlins språktjänster (Karolina) är våra respektive enskilda firmor med F-skattsedel.

Du når oss genom att ringa 0739-51 80 45 eller skriva till kontakt@sahlinlanguages.com