Tio år sedan idag

Facebooks minnesfunktion är rätt trevlig för att den påminner om saker från förr. Idag är det till exempel på dagen 10 år sedan jag blev kontaktad av en redaktör på Egmont. Hon hade hört av sig till Natur & Kultur och ville ha kontakt med den översättare som hade översatt Philip Pullmans ”Den mörka materian”. Uppdraget handlade om att översätta de tio ungdomsromanerna i serien ”39 Clues”.

Hösten 2008 hade varit rätt tunn med jobb och samma dag fick jag även en förfrågan om att översätta en bok om pansarfordon åt Replik. Ända sedan dess har det varit fullt upp med jobb. Idag har vi till exempel jobbat med korrektur åt Fria Ligan (äventyret ”Den grå döden”) och Eloso (snabbstartsregler till “Sagospelet Äventyr”), översättningar åt Booking (hotellbeskrivningar), Space 360 (äktenskapsintyg, födelsebevis med mera från före detta franska kolonier) och Åskfågeln (soloäventyr). Och dessutom har vi idag fått ett uppdrag om att korrekturläsa en roman! Fullt upp med andra ord!

/Olle

20181021_155553.jpg

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s