Vad händer i hjärnan när vi lär oss språk?

Här är en intressant artikel om hur hjärnan påverkas när vi lär oss nya språk.

Det har hänt att jag fått frågan om varför jag pluggat språk som jag inte kommer att ha någon större nytta av. Jag läste en termin iriska på universitetet bara för att jag var nyfiken på det, hittills har jag inte hamnat i någon situation där jag har behövt prata det, vilket vi kanske ska vara tacksamma för eftersom mitt uttal lämnar en del att önska, men kanske mår vi alltså alla bra av att träna hjärnan genom att sätta igång med ett nytt språk, även om vi inte kommer att bli flytande i det eller få några riktiga chanser att prata det.

/Karolina

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s